Суспільство

Психологічна підтримка дітей та дорослих в громадах Чернігівщини

В Менській, Холминській та Корюківській громадах в 2024 році з’являться 10   арт-терапевтичних кімнат, в яких зустрічі і заняття  проводитимуть місцеві психологи і педагоги. Вони будуть допомагати  дітям і батькам з постраждалих від війни громад подолати емоційні та психологічні наслідки пережитого.

Такі головні завдання проєкту «Психологічна підтримка дітей та дорослих в умовах війни в громадах Чернігівської області», що виконується  Спілкою «Громадські Ініціативи України», у межах програми CLEAR.

На першому етапі реалізації проєкту 40 психологів та педагогів з Менської, Холминської та Корюківської громад пройдуть фахове навчання для оволодіння новими методиками надання психологічної підтримки із застосуванням арт-терапевтичних методик. Паралельно в громадах відбуватиметься облаштування кімнат для створення комфортних умов в роботі з місцевими жителями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 1973 році в Чернігівській обласній лікарні з’явився перший відеотелефон для зв’язку з пацієнтами

Важливо, щоб кожна дитина і доросла людина, які перебувають у стані дистресу мали можливість отримати психологічну підтримку, відчути спокій і здатність упоратися у складній ситуації та приймати обґрунтовані рішення. Саме в цьому допоможуть  арт-терапевтичні методики, з якими будуть працювати навчені нами педагоги і психологи місцевих шкіл,  – розповідає керівниця проєкту Неля Лавриненко.

До кінця 2024 року проєктом планується надати психологічну підтримку  через заняття арт-терапією не менше як для  500 дітей та 600 дорослих.

Така діяльність на Чернігівщині реалізується Спілкою “Громадські ініціативи України” з 2022 року.  За попередній період вдалося відкрити аналогічні арт-кімнати в Іванівській, Сосницькій та частині Корюківської громад та надати психологічну підтримку понад тисячі дітей та дорослих.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button