Кримінал

П’яний водій пропонував поліцейським 10 тисяч гривень

Інспектори відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління поліції викрили 52-річного водія автомобіля «ВАЗ», який кермував у нетверезому стані. За відмову від складання адміністративних матеріалів правопорушник пропонував поліцейським неправомірну вигоду в сумі 10 тисяч гривень.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

Вночі 26 червня під час патрулювання автошляхів Новобілоуської громади Чернігівського району увагу поліцейських привернув легковик «ВАЗ», який рухався по селу в комендантську годину. Під час перевірки документів правоохоронці помітили у водія ознаки сильного алкогольного сп’яніння, проте від огляду на стан сп’яніння чоловік категорично відмовився.

Натомість правопорушник, сподіваючись уникнути відповідальності, запропонував патрульним 10 тисяч гривень неправомірної вигоди за відмову від складання адміністративних матеріалів. Правоохоронці попередили водія, що такі його дії мають ознаки кримінального правопорушення, проте чоловік спробував наполягати. Цю розмову зафіксувала бодікамера поліцейського.

Патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу Чернігівського райуправління поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За матеріалами СБУ повідомлено про підозру військовослужбовцю рф, який розграбував майно аграрного підприємства на Чернігівщині

Слідчий розпочав кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Її максимальна санкція – до 4 років позбавлення волі.

Також поліцейські відсторонили чоловіка від керування автомобілем та склали адміністративні матеріали за фактами:

  • керування транспортним засобом особою, яка перебуває у стані алкогольного сп’яніння (ч. 1 ст. 130 КУпАП);
  • порушення правил користування ременем безпеки (ч.5 ст. 121 КУпАП).

Таким чином, за свої дії правопорушник понесе і адміністративну і кримінальну відповідальність.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button