Суспільство

Фільм «Лютий» чернігівського режисера переміг на міжнародному фестивалі

Влітку минулого року в Чернігові відбулася прем’єра документального фільму «Лютий» чернігівського режисера Миколи Бичука. Проте перший показ цієї стрічки відбувся у вересні 2022 року в Парижі на форумі «Відчуй кривавий геноцид». А нещодавно цей фільм здобув перемогу в номінації «Найкращий документальний фільм» на кінофестивалі Vision Independent Zone Film Fest. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив режисер фільму Микола Бичук.

«Тепер цей допис не тільки про перемогу мого фільму на міжнародному кінофестивалі в номінації НАЙКРАЩИЙ ДОКУМЕНТАЛЬНИЙ ФІЛЬМ, а й про нові реалії, в яких я опинився. Те, що ми створили «ЛЮТИЙ» без грантової підтримки, без використання державних коштів, без спонсорів, і фільм пройшов та отримав офіційний статус у шістьох міжнародних кінофестивалях, у трьох із яких він став фіналістом, а в одному отримав найвище визнання – це вже наша ПЕРША ПЕРЕМОГА», – йдеться в дописі Миколи Бичука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині розшукали 79-річного чоловіка, який понад добу провів у лісі

В основі фільму «Лютий» – оповіді про воєнні події в Чернігові самих жителів, які від початку повномасштабного вторгнення залишилися тут жити, допомагати, захищати.

«Це фільм про людей і для людей. Ця історія про те, що ЧЕРНІГІВ – МІСТО-ГЕРОЙ: люди, які лишися в місті та робили кожен свою справу. Про тих, хто захищав, рятував, допомагав. Про тих людей, які вже, на жаль, не з нами. Ми цього ніколи не забудемо і не пробачимо! Ця стрічка – це шанс не просто побачити, а й найголовніше – відчути», — так описує фільм режисер.

Наразі стало відомо, що Микола Бичук став на захист України. «… тепер на якийсь час це в минулому, фільм продовжує свій шлях, а я продовжую свій шлях у лавах ЗСУ. Присягу прийняли», – зазначає на своїй сторінці в соцмережі Микола Бичук.

Оксана Замятіна

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button