Суспільство

«Банківське пекло»: Ощадбанк у Мені неправомірно обмежує доступ до інформації

Не так давно ми розповідали історію, яка трапилася в Мені, коли пенсіонеру в Ощадбанку відмовилися виплачувати 3600 гривень допомоги від ООН. Ці кошти Петро Петренко, колишній сільський голова села Дягова (Менщина), хотів отримати за довіреністю за свою дружину. Більше того, уже раз він так робив. Щоправда, перший раз йому віддали кошти, бо, за словами пана Петра Петренка, він сплатив страховку, яка коштує 150 гривень. Натомість під час другого візиту отримав відмову, бо цього разу не захотів оплачувати страховку. І тут у Петра Петренка почалися «ходіння по муках».

Намагаючись довести свою правоту, пенсіонер пройшов не одне коло «банківського пекла», але добитися на той момент так нічого і не зміг. Чоловіка відверто ігнорували, підвищували на нього голос, ставилися зневажливо.

В Ощадбанку ситуацію коментувати відмовилися, тож наше видання надіслало офіційний журналістський запит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заготівлю сіна і роботу на городах ніхто не скасовував: як переживають люди спеку в селах Чернігівщини

Ось тільки отримали не відповідь, а відписку, що інформація, якою цікавимося, таємна, з обмеженим доступом. І водночас є банківською таємницею.

Та чи правомірна така відповідь?

«На мою думку, керівниця відділення банку неправомірно обмежила доступ до інформації, яку просили надати журналісти. Інформація про загальний порядок надання послуг банками, в тому числі і порядок надання фінансової допомоги міжнародними організаціями, не охороняється банківською таємницею. Та й ненадання інформації в частині зазначення причин відмови пану Петру виплатити кошти видається сумнівною дією, оскільки за законом не може бути обмежено доступ до інформації  про факти порушення прав і свобод людини», – зазначає чернігівський адвокат Олександр Постой.

Зважаючи на такі обставини, продовження цієї історії буде.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button