Суспільство

Пости з підтекстом: Сергій Лаєвський занепокоєний відсутністю уваги до музейних працівників із боку ОВА

Періодично Сергій Лаєвський, заступник директора Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського, на своїй сторінці у Facebook виставляє пости з іронічним підтекстом. Зокрема, привітання від ОВА з нагоди професійних свят частково перефразовує, як привітання музейним працівникам із нагоди їхнього професійного свята. Щоправда, представників професій, яким насправді адресоване привітання, наприклад архітекторів, також вітає з їхнім днем.

Тож чому час від часу з’являються такі дописи, поцікавилися в Сергія Лаєвського.

За його словами, дата 18 травня, а це Всесвітній день музеїв, минула непоміченою для їхнього закладу, адже музейні працівники, на відміну від представників інших професій, не отримали жодних привітань. Та й узагалі не отримують жодної уваги, що породжує занепокоєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американська мрія: чернігівка Діана Мкртчян – про особливості адаптації та життя в США

Хоча, як він каже, в громадах Чернігівщини ситуація інша: колеги в Мені, Сосниці, Городні та інших громадах отримують привітання з професійним днем від керівництва на місцях.

Сергій Лаєвський зазначає, що насправді нічиїх привітань не очікує, а проблема суттєво глибша, бо не звертається увага на людей, які в нинішніх умовах виконують надважливу місію: займаються збереженням історичної та культурної спадщини і пам’яті.

Зрозуміло, що нині є чимало надважливих проблем і питань у різних галузях, наприклад в освіті чи економіці, які треба вирішувати, але, попри це, увага до музейної справи також має бути.

Сергій Лаєвський пояснює, що музейна галузь узагалі не згадується в інформаційних повідомленнях Чернігівської ОВА, а це, на його думку, не дуже добре. Бо інформацію від ОВА моніторять міжнародні партнери та керівництво держави. До того ж, саме ОВА акумулює всі надважливі контакти та зв’язки. Заступник директора Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського вважає, що відсутність згадок про музейну справу означає, що в ній взагалі немає проблем, що не відповідає дійсності, або що галузь неважлива, або є якась інша причина.

Ірина Осташко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button