Війна

Командира танкового взводу Першої окремої танкової Сіверської бригади Романа Бубенка посмертно нагородили орденом «Золота зірка»

Командиру танкового взводу, головному сержанту Роману Бубенку (псевдо «Кума») Указом Президента посмертно присвоєно звання Героя України та удостоєно нагороди «Золота зірка». 

Роман Бубенко брав безпосередню участь в обороні Чернігова. На його рахунку – низка успішних бойових виїздів. Зокрема, в червні минулого року на Донеччині екіпаж Романа прорвав укріплені рубежі ворога; тоді під час наступу один ворожий танк був пошкоджений, інший – знищений; знищена і бойова машина піхоти та 20 солдатів супротивника. У липні, також на Донеччині, завдяки роботі Куми та його побратимів були пригнічені кулеметні та протитанкові засоби противника, знищено спостережний пункт, унаслідок чого ворог мусив відійти на інші рубежі. Під час того виїзду чоловік отримав поранення, проте поле бою не покинув і продовжував керувати діями екіпажу. Після евакуації був доправлений до шпиталю, де згодом помер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У результаті ворожого обстрілу на Чернігівщині пошкоджено об’єкти критичної інфраструктури: обстрілювали три громади

За словами побратимів, Роман мав достатньо досвіду роботи з прямим наведенням. Тому коли в екіпажах були ті, хто такого досвіду не мав, все одно виїзди відбувалися вдало, адже командир міг допомогти порадою та підбадьорити. Він міг відстояти свою думку та знаходив оптимальні варіанти проведення операцій таким чином, аби максимально убезпечити людей. Роман міг звільнитися за станом здоров’я, каже його побратим, але він все одно залишався на службі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button