Кримінал

Апеляція залишила 11 років ув’язнення для військових рф, які катували місцевого жителя в селі на Чернігівщині

Апеляційний суд підтвердив законність вироку стосовно двох військовослужбовців рф, які катували цивільного жителя Слободи Чернігівського району.

Про це повідомляє Чернігівська обласна прокуратура.

На початку березня 2022 року на території окупованого російськими військами села Слобода Чернігівського району озброєні військовослужбовці держави-агресора незаконно утримували цивільного чоловіка в приміщенні магазину в центрі села. З метою отримання відомостей про розташування військ ЗСУ обвинувачені спільно з іншими військовими рф застосовували до потерпілого упродовж години фізичну силу, завдаючи йому тілесних ушкоджень та моральних страждань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині викрили схему з привласнення гектарів земель, яку організували місцеві чиновники

Не отримавши від чоловіка інформації, окупанти вивели його на вулицю, поставили на коліна та погрожували облити легкозаймистою рідиною та підпалити. 

Апеляційну скаргу сторони захисту залишено без задоволення, а вирок Чернігівського районного суду, яким визнано винними в порушенні законів і звичаїв війни двох військовослужбовців рф, залишено без змін. Їх засуджено до 11 років позбавлення волі.

Судами підтверджено, що таке жорстоке поводження з цивільним населенням заборонено міжнародним гуманітарним правом і є порушенням законів та звичаїв війни.

Наразі вирок набрав законної сили.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button