Суспільство

Замість Пухова – Володимира Коваленка: в Чернігові хочуть перейменувати 30 вулиць і 5 провулків

Замість вулиці Академіка Павлова – вулиця Тролейбусна, замість Доценка – Соборності, замість Ціолковського – Народного руху.

У Чернігові планують перейменувати 30 вулиць і 5 провулків. А все тому, що ці вулиці підпадають під закони про декомунізацію, прийняті ще в 2015 році. Робоча група щодо перейменування вулиць міста Чернігова була створена у квітні 2022 року. За її рекомендаціями вже було перейменовано 75 вулиць і 26 провулків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серед абітурієнтів Чернігівщини набувають популярності військові професії (Відео)

«Ця робота мала кілька етапів. Нам вдалося проаналізувати 500 вулиць. Ми вивчали історичні назви, розбили їх за категоріями. Це діячі і культури, і науки, і діячі, які безпосередньо проживали в Чернігові, це і топонімія області, і події, які формували українську національну свідомість. У результаті ми створили мапу, на якій було позначено умовно нові назви» – розповів у коментарі ЧЕЛАЙН начальник Управління культури та туризму ЧМР Олександр Шевчук.

Здебільшого вулиці будуть названі іменами відомих українців, які впливали на історію країни в різних напрямках. До прикладу: замість Попова – вулиця Степана Бандери, замість Полєтаєва – Олени Пчілки. Проте вже незабаром у Чернігові будуть і вулиця Менська, Корюківська, Седнівська замість вулиць Шмідта, Комарова і Сагайдак.

Відповідний проєкт рішення з’явився на сайті міськради і буде розглянутий на найближчій сесії. Із повним списком вулиць, які планується перейменувати, можна ознайомитись нижче.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button