Війна

Дружина просить підписати петицію про присвоєння звання Героя загиблому воїну з Чернігівщини

Дружина загиблого воїна Миколи Чигрина з Бахмача Алла Чигрин звернулась із петицією до Президента про присвоєння її чоловікові звання Героя України посмертно.

43-річний командир другого відділення інженерно-саперного взводу військової частини 49-80 Микола Чигрин загинув три місяці тому виконуючи бойове завдання в населеному пункті Калинівка Бахмутського району на Донеччині. В бою він отримав численні поранення, які були не сумісні з життям.  Військовий не дожив до свого дня народження всього декілька тижнів. 26 квітня йому мало б виповнитись 44 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Врятував дружину ціною власного життя: на Чернігівщині під час пожежі загинув чоловік

Повномаштабне вторгнення застало Миколу Чигрина на рідній бахмацькій землі. Він з перших днів війни долучився до захисту країни, ставши до лав місцевої ТРО. Не цурався будь-якої роботи, готувався мужньо захищати свою рідну землю.

З липня 2023 року був призваний до лав Збройних Сил України. Майже рік, простий солдат, Микола Чигрин стояв на захисті держави. 07 квітня 2024 року життя воїна трагічно обірвалося.

Микола відважно виконав свій обов’язок громадянина України, поклавши своє життя заради майбутнього України, у яке він щиро вірив.

Чоловік мріяв працювати на рідній землі, засівати поля. Дружина пригадує, що він дуже хотів жити, мав безліч планів на майбутнє, хотів втілювати свої мрії. Він був люблячим батьком, коханим чоловіком, вірним другом та надійним побратимом.

Рідні Миколи вважають, що він заслуговує на найвищу державну нагороду — Героя України (посмертно). Важлива ця нагорода і для сина Миколи, який назавжди втратив батька.  Адже тепер, він буде все життя нести лише спомин про нього.

Петицію 4 липня розмістили на сайті Президента. Тож, дружина звертається до всіх небайдужих і просить підписати електронний документ. За декілька днів зібрано вже 1328 підписів. Однак, щоб вона потрапила на розгляд Президента необхідно зібрати 25000.  Для цього залишилося 91 день.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button