Суспільство

До школи – в серпні: на Чернігівщині навчальний процес може розпочатися вже наступного місяця

Міністерство освіти та науки наприкінці травня надало рекомендації розпочати навчальний рік з серпня та проводити заняття і в суботи теплих місяців року. Ці рекомендації стосуються вишів, коледжів та училищ. Мета таких рекомендацій полягає в тому, щоб забезпечити підготовку закладів освіти до опалювального сезону з урахуванням можливостей залучення альтернативних джерел енергії.

Проте обговорюється початок навчального процесу в серпні і в школах України. Зокрема, у Львові планують розпочати навчання вже 19 серпня. Також обговорюють початок навчання з серпня в школах Чернівців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові приватний сектор залишається без води

Як же відбуватиметься навчання в закладах освіти на Чернігівщині, розповів у коментарі ЧЕЛАЙН начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика.

«Наразі це питання опрацьовується. Ми не відкидаємо можливості почати навчальний процес із серпня, але ще це не ухвалено на жодній нараді. Проте ми здійснюємо підготовку до навчального процесу, хоч з 1 вересня, хоч з 1 серпня. Заходи здійснюються. Важливу увагу приділяємо можливим проблемам під час відключень світла. Зокрема, перевіряємо наявність і справність, проводимо технічний огляд генераторів, запаси пального. Також залишається актуальним питання укриттів. Наразі ще не всі школи Чернігівщини ними забезпечені, здійснюються ремонті роботи, деякі об’єкти будуються. Тобто цей процес не завершується. Проте всі 100% навчальних закладів наразі ми не можемо облаштувати укриттями, бо сьогодні не маємо такої фінансової можливості», – пояснює ЮрійМузика.

Юрій Музика зазначає, що наразі 16 шкіл області (4%) узагалі не мають укриттів. До нового навчального року заплановано облаштувати 35 укриттів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button