Суспільство

Білоруси на кордоні з Україною збудують прикордонні застави: одну – біля Чернігівщини

Державний прикордонний комітет Білорусі запланував підготовку до будівництва двох нових прикордонних застав.

Про це повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн».

Відомство планує закупити «інженерні послуги з комплексного управління будівельною діяльністю» для таких об’єктів:

Зведення комплексу прикордонної застави в н.п. Карпівка, Лоївський район (біля Чернігівської області).

Застава була утворена у вересні 2017 року, і входить до складу прикордонної комендатури «Лоїв» Гомельської прикордонної групи. Забезпечує охорону ділянки кордону з Україною протяжністю 29,5 км, що проходить по річці Сож.

Особливістю застави було модульне розміщення всіх об’єктів застави. Частина з них розташована на суші, частина – на воді. Так, як адміністративну і житлову будівлю використовують брандвахту (спеціально обладнану баржу).

Раніше для прикордонної застави «Асаревичі» (Брагінський район), частково розташованої на річці Дніпро, також почали будувати нову інфраструктуру.

Зведення комплексу прикордонної застави в н.п. Свіча, Наровлянський район.

На відміну від попередньої, застава в Наровлянському районі буде сформована «з 0». З огляду на її розташування, застава увійде до складу Мозирського прикордонного загону.

Вибір Наровлянського району для будівництва застави не є випадковим, тому що зараз у районі знаходиться тільки одна застава Мозирського прикордонного загону – «Наровля». Нова застава в н.п. Свіча стане дев’ятою за рахунком у структурі загону.

Нагадаємо, що в березні 2024 року на ділянці Мозирського прикордонного загону відбулося відкриття прикордонної застави «Борове». Її будівництво було профінансовано за рахунок коштів так званої «Союзної держави».

Загалом з 2022 р. тільки в Гомельській області разом зі згаданими вище заставами було побудовано/реконструйовано/анонсовано будівництво вже 9 прикордонних застав. Будівництво нових прикордонних застав на білорусько-українському кордоні відбувається також і в Брестській області.

Зазначимо, що у 2024 р. Держприкордонкомітет планує також розпочати будівництво цеху з ремонту техніки в Дзержинську. У місті розташована Група матеріально-технічного забезпечення органів прикордонної служби (в/ч 1463).

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button