Суспільство

Тимчасове житло для внутрішньо переміщених осіб: у Городнянській громаді реалізують соціально важливий проєкт

«Це був спальний корпус навчального закладу для дітей з особливими освітніми потребами. Ще у 2018 році приміщення передали у комунальну власність і ми планували його використати під соціальне житло», – говорить Григорій Смоляр, начальник відділу освіти Городнянської міської ради.

Сьогодні, за його словами, для громади це питання надзвичайно актуальне, адже Городнянщина продовжує потерпати від ворожих обстрілів.

«У Сеньківці, наприклад, зовсім зараз немає жителів. Барилівка – село, там близько десятка жителів залишилось – повиїжджали. Мощенка – також багато людей, зокрема, з дітьми виїжджають, тому що поруч обстріли постійні»,- каже Смоляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві громади Чернігівщини – під ворожим вогнем

Тут же тимчасово зможуть жити люди, які відбудовують втрачене житло, разом з тим, це буде тимчасовий прихисток для переселенців. Потреба така дійсно є. І ми дуже вдячні організаціям, які допомагають в реалізації.

Наразі на об’єкті проводиться демонтаж. Вже завезено частину матеріалів, найближчим часом розпочнуть роботи з монтажу електрики та каналізації.

«Згідно плану проекту в одній частині будівлі буде дві міні-квартири. В іншій – сім кімнат, санвузол, душова, пральня, дві кухні з холодильним обладнанням, плитами індукційними. В перспективі, думаємо, це може бути автономна територія, ми її відокремимо від інших організацій, які тут на території знаходяться», – говорить Григорій Смоляр.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button