Суспільство

Спустив штани та показав статеві органи: на Чернігівщині суд вирішив не карати чоловіка за демонстрацію статевих органів поліції

Відсутність складу правопорушення – такий висновок зробив суд за результатами розгляду адмінпротоколу відносно дебошира, який посеред вулиці продемонстрував свої статеві органи працівникам поліції після спроби доставити його у відділок. 

На засідання суду чоловік не прийшов.

Про це йдеться в постанові Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області. 

За матеріалами справи, чоловік ще у травні 2024 року на вулиці вчинив дебош, а коли правоохоронці попросили його припинити такі дії – він показав їм свій статевий орган. Його дії кваліфікували за статтею 185 КУпАП – злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського.

Під час засідання суд також проаналізував відео з бодікамер правоохоронців. На кадрах було видно, що дебошир був нетверезий, сидів разом зі своїми знайомими на лавці біля житлового будинку. Поліція запропонувала чоловіку піти з ними до відділу, проте той відмовився. 

Коли чоловіка все ж підняли, він «спустив штани та показав статеві органи, на що поліцейський одразу вдарив його коліном у тулуб і звалив на землю, потім підняв і продовжував говорити, щоб він не чинив йому опір, і доставив його до службового приміщення поліції». 

Суд проаналізував матеріали справи та дійшов висновку, що чоловік не чіплявся до перехожих, а отже, і складу правопорушення, в якому його звинувачували, немає. 

«Невиконання ж вимоги поліцейських пройти з ними до службового кабінету, особі, згідно з протоколом про адміністративне правопорушення, в провину не поставлено», – йдеться в поясненні суду. 

Джерело: https://tsn.ua

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button