Суспільство (відео)

Від початку року на Чернігівщині потонуло троє дітей, найменшому з них було лише два роки

Минулими вихідними на Чернігівщині потонули троє людей, серед них дворічна дитина. Ця сумна подія сталась увечері 13 липня біля села Крехаїв Остерської територіальної громади. Майже добу тривали пошукові роботи із залученням водолазів ДСНС. Лише ввечері наступного дня тіло хлопчика виявили та підняли на поверхню.

 «Наразі дуже сумна статистика. Від початку року у водоймах України потонули 672 людей, із них 76 – діти. Лише за вихідні дні це було 66 людей, серед них 10 дітей. Якщо брати статистику нашої області, то від початку року потонули 32 людини, серед них уже троє діток»,- Ніна Луценко, речниця Головного управління ДСНС у Чернігівській області

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тролейбус на «Шерстянку», енергонезалежність Чернігова та початок навчання в серпні: про що говорили під час наради в міськраді (Відео)

Аби вберегти життя чернігівців і жителів області, нагадати їм правила безпеки на водоймах, працівники патрульної поліції спільно з ДСНС і Червоним Хрестом провели навчання для відпочивальників. Завдяки цьому заходу чернігівці дізналися про правила поведінки на воді, алгоритм дій під час виявлення вибухонебезпечних предметів, а також ознайомилися з тим, як треба надавати домедичну допомогу.

 «Що може небезпечного статися? – Можуть бути міни. І можна потонути. – Так, велика течія, можна на кругу далеко заплисти. Тримайте книжечки, почитаєте та будете знати правила.»,- Валерія Аніч, інспекторка відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Чернігівського районного управління ДСНС

Працівники ДСНС наголошують, що купатися можна лише у спеціально відведених для цього місцях, відпочивати поблизу водойм у світлу пору доби та не перебувати у воді довше ніж 20 хвилин. Забороняється на воді вживати алкогольні напої, стрибати у воду з непередбачених для цього місць, а також потрібно неодмінно стежити за розвагами дітей біля водойм.

Журналіст: Оксана Замятіна

Відео: ГУ ДСНС

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button