Кримінал

Пропонував 5 000 гривень, щоб уникнути відповідальності: на Чернігівщині викрили порушника 

53-річний водій мопеда, який керував транспортом у нетверезому стані, за нескладання адміністративних матеріалів пропонував поліцейським хабар у розмірі 5 тисяч гривень.

Про це повідомляє поліція Чернігівського району. 

Удень 16 липня в одному з сіл Киїнської громади Чернігівського району увагу інспекторів патрульної поліції привернув водій мопеда, який їхав без мотошолома. При перевірці документів правоохоронці помітили у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Результати медичного освідування засвідчили вміст алкоголю в крові чоловіка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радниця Чауса претендує на посаду керівника Агенції регіонального розвитку

Правопорушник спробував уникнути відповідальності та почав пропонувати патрульним 5 тисяч гривень хабара за відмову від складання адміністративних матеріалів.

Це зафіксувала бодікамера поліцейського.

На місце події вони викликали слідчо-оперативну групу поліції.

Слідчий Чернігівського райуправління поліції розпочав кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Її максимальна санкція – до 4 років позбавлення волі.

Поліцейські відсторонили чоловіка від керування мопедом і склали адміністративні матеріали за фактами:

— керування транспортним засобом особою, яка перебуває у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння (ч.1 статті 130 КУпАП);

— невиконання водієм вимог про зупинку (ч.2 статті 122-2 КУпАП); — порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами (ч. 5 статті 121 КУпАП).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button