Суспільство

«Ціни на матеріали зросли, волонтерів обмаль»: священник із Чернігівщини розповів, як плетуть маскувальні сітки

У складний для України час, коли мужні українці зі зброєю в руках боронять нашу Батьківщину, небайдужі громадяни в тилу роблять свій посильний внесок: допомагають армії, піклуються про переселенців і постраждалих унаслідок військової агресії, тримають економічний фронт. Також багато хто плете маскувальні сітки, які дуже потрібні нашим захисникам.

Маскувальні сітки активно плетуть у Седнівській громаді. Причому до роботи майже рік долучається місцевий священник – отець Тимон (Тимур Блиненць), настоятель Свято-Георгіївського храму в Седневі. Про це ЧЕЛАЙН уже розповідав у своїх публікаціях.

Нині ж локацій, де плетуть сітки, побільшало.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Освіжаються навіть трактористи та комбайнери: в селі на Чернігівщині встановили водяну рамку

«Плетуть у Седневі, в Смичині, тепер ще долучився Великий Дирчин. Серед планів – охопити всю громаду, якщо, звісно, будуть охочі плести сітки. Плетуть волонтери та люди, які стоять на біржі праці, Седнівська селищна рада сприяє залученню працівників.

На жаль, останнім часом дуже важко зібрати кошти на матеріали, плести сітки йдуть зараз неохоче, може, спека, може, ще не зрозуміли, що війна триває, що треба єднатися та в три зміни допомагати нашому війську.

Плету і сам, і прошу долучатися всіх. Зараз оголошуємо збір на матеріали та основу, потрібно зібрати 7500 грн. Ціни зросли, волонтерів обмаль, а сітки потрібні постійно.

Охочих допомогти просимо доєднуватися.

Приватбанк

ГО СЕДНІВСЬКИЙ КРАЙ

UA333052990000026008026309133

Карта

5169335106068964

Кожна гривня важлива!» – в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначає отець Тимон.

Ірина Осташко

Фото – Тимур Блинець

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button