Суспільство

На Чернігівщині стартував сезон кукурудзи

На Чернігівщині стартував сезон кукурудзи, вирощеної в області. Відварену кукурудзу полюбляють і дорослі, і малі українці. Проте не всі вміють правильно її обрати. Щоб вибрати соковиту кукурудзу, треба спробувати її зернину. Якщо вона тверда і суха, то її смак не зміниться й у відвареному варіанті, якщо ж солодка та соковита – можна впевнено брати.

«Наша ціна на кукурудзу – 75 грн за паковання. Займаємося її вирощенням ще з 2016 року. Ми реалізуємо свою продукцію в супермаркети Чернігова та Києва. Також у нас є магазинчик у с. Киселівка та невдовзі відкриття в с. Ягідне. Там можна буде придбати різноманітну нашу продукцію. Якщо говорити про кукурудзу, вона в нас дуже солодка, готується напрочуд швидко. До 5-6 хвилин у мікрохвильовці або 10 хвилин у пароварці – і готово. Також можна її запікати з часником та італійськими стравами, можна її маринувати, як гриби чи м’ясо, і запікати на барбекю», – розповіла в коментарі ЧЕЛАЙН менеджерка «Ягідної країни» Наталія Нікітіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У серпні презентують унікальну настільну гру про гастрономічне обличчя Чернігівщини

Також є інший спосіб приготування кукурудзи. Спершу треба кукурудзу залити водою і залишити приблизно на дві години. Потім змінити воду та поставити її варитися. Молода кукурудза буде готова приблизно через 20-30 хвилин, а зріла — приблизно через 40 хвилин. Солити кукурудзу радять, коли вона майже зварилася, оскільки, якщо посолити раніше, то зернята можуть стати твердими. Після того як кукурудза зварилася, треба злити воду та дати кукурудзі настоятися хвилин 30. Та не варто забувати і про те, що декому вживання кукурудзи може зашкодити. Як зазначають лікарі, не варто вживати кукурудзу при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button