Суспільство

Мер Сновська розповів кого замість нього планували призначити російські окупанти гауляйтером Сновської громади

Російські окупанти у 2022 році під час окупації півночі Чернігівщини розглядали можливість призначити так званим гауляйтером Сновської громади колишнього мера Сновська Романа Зуба.

Про це в інтерв’ю журналістам Олегу та Олені Головатенкам в ефірі передачі «Українська Хвиля. Війна за незалежність» розповів міський голова Сновська Олександр Медведьов.

«Коли я був у полоні росіян, то мене питали. Мовляв, якщо я не хочу співпрацювати, то хто б міг очолити місто? Хто б міг замість мене керувати громадою? І наводили мені прізвища. Я не буду прізвища говорити, але це колишній мер. Вони спитали, чи він би зміг, чи за ним би пішли? Я кажу, ні, за ним би не пішли. Його на площі колись затримали за хабар, потім він із зали суду втік і жив у Москві поки його не депортували звідти. Це ще до війни було. Коли я був у полоні, то він дійсно приходив у міську раду. Йому оголошена підозра як колаборанту, він дійсно співпрацював і його засудили на 4 роки. Він подав апеляцію», — зазначив Олександр Медведьов.

Як відомо, Роман Зуб був мером Сновська і представляв «Радикальну партію». Був засуджений за хабар (перебуваючи на посаді мера) на 5 років, але втік і переховувався в Росії.

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button