Суспільство

Варіанти утеплення балкона в квартирі

Важливою складовою підвищення комфорту в квартирі є утеплення балкона. Це особливо відчутно в холодну пору року. Для цієї мети використовуються різні методи утеплення, що відрізняються своїми перевагами. Утеплення за допомогою промислових альпіністів — це один з найефективніших способів, які мають свої особливості. І його часто недооцінюють.

Традиційні методи утеплення балкона

1. Утеплення зсередини

  • Мінеральна вата. Матеріал, що є найпопулярнішим для утеплення. На додачу, він покращує звукоізоляцію.
  • Пінопласт. Доступний та легкий матеріал, що забезпечує дуже хорошу теплоізоляцію. З недоліків можна відзначити те, що він добре горить і виділяє при горінні токсичні речовини.
  • Екструдований пінополістирол (ЕППС). Матеріал, що має високу вологостійкість та теплоізоляцію. Порівняно із звичайним пінопластом, він більш довговічний і міцніший.

2. Утеплення зовні

  • Навісні фасади, що вентилюються. Система, що забезпечує захист від атмосферних впливів та гарну теплоізоляцію. Вона складається із зовнішнього облицювання та теплоізоляційного шару.
  • Мокрий фасад. Система, яка хоч і потребує великих витрат праці, але забезпечує хорошу теплоізоляцію. Спосіб полягає в тому, що на зовнішню стінку наноситься теплоізоляційний матеріал, який зверху покривається штукатуркою.

Якщо Ви хочете дізнатися, скільки може коштувати утеплення стін Вашого житла, тоді Ви можете відвідати цей ресурс: https://alpindustriya.com.ua/ua/tsiny-na-uteplennja-fasadiv/

Переваги утеплення з використанням промислових альпіністів

  1. Доступ до важкодоступних місць

На високих будинках доступ до фасадів часто утруднений, і проведення зовнішніх робіт викликає великі складнощі. У таких ситуаціях залучення промислових альпіністів — єдине правильне рішення. Вони зможуть виконати роботи з утеплення балкона навіть у важкодоступних місцях.

            2. Швидкість та ефективність

Спеціалізоване обладнання та професійні навички дозволяють альпіністам якісно виконувати утеплення балконів навіть в обмеженому просторі та за поганих погодних умов.

            3. Мінімізація ушкоджень

Для того, щоб унеможливити ризик пошкодження балконного скла, облицювання, навколишніх конструкцій, а також убезпечити виконання робіт, — промислові альпіністи використовують спеціальні інструменти та техніки.

Етапи утеплення балкона методом промислового альпінізму

  1. Підготовка поверхні
  2. Очищення фасаду. Перш ніж приступити до утеплення, фасад необхідно очистити від старого покриття, пилу та бруду. Після такої підготовки зчеплення утеплювального матеріалу з поверхнею буде набагато кращим.
  3. Перевірка стану фасаду. Необхідно оглянути поверхню на наявність різних дефектів, включаючи пошкодження та тріщини. При виявленні їх потрібно усунути.

      2. Встановлення теплоізоляційного матеріалу

  • Монтаж кріпильних елементів. Перед закріпленням теплоізоляційного матеріалу професійні альпіністи встановлюють на фасаді спеціальні елементи кріплення.
  • Кріплення теплоізоляції. За допомогою спеціальних клейових складів та анкерів майстри закріплюють на фасаді теплоізоляційні матеріали, такі як пінопласт, ЕППС або мінеральна вата.

      3. Гідроізоляція та оздоблення

  • Гідроізоляція. Для запобігання руйнуванню та захисту теплоізоляції від вологи, на утеплений фасад наноситься гідроізоляційний шар.
  • Оздоблення. Завершальним етапом утеплення є оздоблення фасаду, що включає в себе монтаж облицювальних матеріалів, нанесення фарби або штукатурки.

Приклади успішного утеплення балконів із використанням промислового альпінізму.

  1. Утеплення балкона в багатоповерховому житловому будинку

Командою промислових альпіністів було успішно реалізовано проект з утеплення балкона на 15 поверсі багатоповерхового будинку. За допомогою анкерів та клейових сумішей на фасаді був закріплений екструдований пінополістирол. 

Після закінчення робіт власники зазначили, що тепловтрати у квартирі значно знизилися і балкон став набагато теплішим.

    2. Утеплення балкона в історичній будівлі

У другому випадку було зроблено утеплення балкона в історичній будівлі, де збереження зовнішнього вигляду фасаду вимагало особливо обережного проведення будівельних робіт. Використовуючи методи, які мінімізували вплив на зовнішній вигляд будови, альпіністи, без неприємних наслідків, успішно утеплили балкон. Важливим етапом підвищення енергоефективності та комфорту квартири є утеплення балкона. Найшвидший, найякісніший і найменш ризикований шлях вирішення цієї проблеми — застосування методів промислового альпінізму. Досвідчені альпіністи вирішать будь-яке складне завдання щодо утеплення балкона, забезпечать вам тепло та затишок на довгі роки.

Реклама

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button