Спорт

Чернігівець Кіріл Фесюн захищає ворота збірної України з футболу на Олімпійських іграх у Парижі

Чернігівщина – колиска багатьох талантів. Зокрема, й молодої зірки вітчизняного футболу Кіріла Фесюна, який нині є голкіпером ФК «Шахтар».

Кіріл Фесюн поїхав як воротар збірної України з футболу на Олімпійські ігри 2024 до Парижа.

Вболівати за земляка закликає Андрій Кужельний, проректор Національного університету «Чернігівський колегіум», заслужений тренер України. І не випадково, адже за розвитком спортивної кар’єри Кіріла Андрій Володимирович спостерігає давно.

«Я знаю Кіріла, як він іще був 10-річним хлопцем. Він закінчив школу ДЮСШ «Юність» й увесь час був воротарем. І свого часу ці юні футболісти стали призерами України з футболу серед юнаків. А я якраз у той час був депутатом, то підтримував цих спортсменів.

Також він дружить із моїм сином Сергієм.

Кіріл Фесюн закінчив бакалаврат у нашому навчальному закладі – Національний університет «Чернігівський колегіум». Навчався він добре і грав за наш університет, коли в нас були футбольні турніри», – в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Андрій Кужельний.

Примітно, що збірна України з футболу потрапила на Олімпійські ігри вперше.

«Для нас це і гордість, і свято, що під час війни українська збірна грає та представляє нашу державу на Олімпійських іграх. І ми особливо вболіватимемо за вихованця нашого університету, вихованця ДЮСШ «Юність».

Як кажуть, воротар – це пів команди, від нього багато чого залежить. Кіріл грав у «Колосі», а цьогоріч він підписав контракт із «Шахтарем», – розповів Андрій Кужельний.

Пан Андрій зичить збірній Україні з футболу вдалого виступу на Олімпіаді. Щоправда, свій перший матч на Олімпійських іграх-2024 Збірна Україна провела 24 липня та зазнала поразки від команди Іраку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Позивний «Гончар» – відомий майстер із Чернігівщини боронить Україну (Фото)

«У нашому університеті є дві футболки Кіріла Фесюна. Сподіваюся, що з Олімпіади він привезе до нашого навчального закладу олімпійські прапори та футболки збірної України. Бо така наочність мотивує наших студентів до старанних тренувань і підкорення спортивних висот. Важливо це і для абітурієнтів, які вступатимуть до нашого навчального закладу», – сказав Андрій Кужельний.

За словами проректора, Кіріл має намір продовжувати освіту в Національному університеті «Чернігівський колегіум».

«Він планував вступати на магістратуру. Зареєструвався на єдиний вступний іспит (ЄВІ). Але в той час, як відбувався цей іспит, він разом з іншими футболістами перебував у Франції, у них відбувалися постійні тренування. То Кіріл просто не зміг вийти в онлайн і скласти ЄВІ. Але він зателефонував і сказав, що плануватиме складання ЄВІ наступного року та вступатиме на магістратуру. Тобто планує далі навчатися в нашому виші», – пояснив Андрій Кужельний.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото з інтернету

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button