Спорт

На стадіоні ім. Ю. Гагаріна можна буде грати матчі Єврокубків

У недалекому майбутньому домашня арена ФК «Десна» відповідатиме європейським стандартам. Про це розповів віце-президент клубу Ігор Базилінський, повідомляє прес-служба деснянців.

— Плани, які ми задекларували перед вболівальниками, не змінюються – ми плануємо вихід у Прем’єр-лігу. А до клубів Прем’єр-ліги інші вимоги, тому ми вже зараз робимо все на найвищому рівні, щоб наша інфраструктура відповідала вимогам атестаційного комітету Федерації футболу України. Більше того, в нас буде поле такого рівня, що на ньому можна буде проводити і єврокубкові матчі.

Спершу в нас були плани укладати систему електропідігріву наступного року – сучасні технології дають змогу це зробити вже з готовим газоном. Але, порадившись з фахівцями, ми вирішили зробити це зараз, щоб наступного року не втрачати часу, і команда весь сезон радуватиме чернігівських вболівальників своєю грою, а ми, в свою чергу, зможемо перейти до другого етапу реконструкції.

Наш план із реконструкції стадіону передбачає дві черги. Перша – тренувальне та основне поле, готель і медико-відновлювальний центр, підтрибунне приміщення, роздягальні, нові висококласні футбольні ворота як для основного поля, так і для тренувального. Це те, що у нас заплановано на цей рік – створення оптимальних умов для проживання і тренувань нашої команди.

Друга черга – це приведення в порядок трибун, установка пластикових крісел, буде розглянуто й питання про можливе накриття трибун. Приведемо в порядок територію стадіону, буде встановлено дитяче містечко, під яке вже готовий майданчик. Також визначимося щодо східної трибуни, ми запросили експертів, які оцінять її стан, чи можна її реконструювати, чи доведеться перебудовувати, після цього ухвалимо остаточне рішення.

Ще статті по темі

Back to top button