Суспільство

Загадковий конфлікт у Чернігові: чи була бійка між Федотовим і Поліщуком

«Посеред вулиці на мене напав Володимир Поліщук, завдав значних тілесних ушкоджень!» — такий допис 22 липня з’явився на сторінці чернігівського активіста Віталія Федотова у Фейсбуці.

«22 липня об 11.30 на вул. Кільцева посеред вулиці мене побив Поліщук. Десь рік тому ми спілкувались з ним стосовно відбудови мікрорайону Бобровиця і допомоги людям благодійними фондами. Він мені тоді пообіцяв, що якщо десь зустріне, то руки і ноги поламає. Ось випадково і зустрів. Просто на мене напав і побив», — розповів у коментарі Челайн Віталій Федотов.

Натомість активіст і волонтер Володимир Поліщук стверджує, що ніякого побиття не було, хоча і не заперечує факт конфлікту з Віталієм Федотовим, який стався наприкінці минулого року в мережі.

«З півроку назад ми обговорювали ситуацію на Боборовиці (я на Бобровиці живу), що Новоселівці допомагають, а Бобровиці – ні. І вліз Федотов і почав писати, що я на посаді заступника голови ради десь щось вкрав. Аби що сказати. Посада заступника голови – вона не передбачає контроль фінансів. Тобто, навіть якщо і захочеш щось вкрасти – ти не зможеш. Я йому написав, щоб відповідав за свої слова. Проте у відповідь він написав, що він правий, а я, мовляв, погана людина. Ось така історія», — розповідає Володимир Поліщук.

Отже, і Віталій Федотов і Володимир Поліщук в коментарях Челайн підтвердили той факт, що їхня зустріч не була запланована, а сталась зовсім випадково. Але травми, які були отримані, кожен пояснює по-своєму.

«Я одразу викликав поліцію і в той же день написав заяву. У мене внаслідок ударів закрита черепна мозкова травма, струс головного мозку, забій обличчя (синці)», — зауважив у коментарі Челайн Віталій Федотов.

«Бачу він іде, я зупинився, підходжу питаю, що ти там писав. Я трішки матюкнув його. Він злякався і побіг. Ну, я сів в машину, в мене там ще людина сиділа. Тобто, моїм словам є свідок, що я кажу правду. І ми поїхали. Загалом там гаражі, можливо, вдарився об них. Нащо мені треба його бити?! Хоча слід би було його там поколошматити трішки», — зазначає Володимир Поліщук.

Речниця поліції Чернігівської області Наталія Слабеняк у коментарі Челайн зазначила, що відомості про цю подію було «внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 125 Кримінального кодексу України – умисне легке тілесне ушкодження, яке карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року». Утім, хто правий в цій ситуації – встановлять правоохоронні органи.

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button