Суспільство

«Я бачу, що вони щасливі»: на Сновщині працює унікальний котячий притулок

Неподалік кордону, на Сновщині, в с. Кучинівка є справжнє «Котяче щастя». У ньому живуть майже 30 котів. Власник притулку – місцевий житель і зооволонтер Євген Герасименко. Оселився він у цьому селі не так і давно: в 2017 році чоловік приїхав до будинку бабусі, що розташований на околиці села, бо зрозумів, що так буде краще для котиків.

«Це було моє свідоме рішення, я вважаю його правильним, бо це був поклик серця. Хоча не всім це рішення сподобалось», – зізнається чоловік.

Любов до тварин у Євгена Герасименка проявилась у далекому 2010-му, тоді чоловік ще працював у Києві. І одного дня на вулиці він побачив чорненьку самотню кішечку. Пройти повз неї Євген не зміг.

«На певному етапі в людини стається якесь переосмислення. Якщо раніше тобі чуже не боліло, а тоді наче щось клацає. І коли ти бачиш, що воно сидить саме і голодне, то ти розумієш, як би тобі було, якщо наприклад тебе відправити до Антарктиди без нічого», – зазначає Євген Герасименко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівець в найочікуванішій грі року: азовець «Сей» про сіквел S.T.A.L.K.E.R. і свою роль (Відео)

Потім Євген повернувся до Чернігова, де мав житло.

«Я подумав, що так буде зручно і мені, і тваринам. У мене було по троє-четверо котиків, яких я поступово віддавав людям. Спершу я на базарі стояв, а потім познайомився з волонтерами», – пояснює Євген.

Проте з часом чоловік зрозумів, що його улюбленцям буде краще в селі, де є простір і можливість добре відпочивати на свіжому повітрі, а господар не переживатиме, що якісь безпритульні собаки чи інші тварини нападуть на котиків.

«У селі в мене залишився будинок від бабусі. І я вирішив, що це хороший варіант для того, щоб у тварин був свій дім. Звісно, були проблеми з ветеринарною. Проте з часом і вони вирішуються. Чому «Котяче щастя»? Тому що котам тут добре, вони мають де погуляти, де полежати. Я бачу, що вони щасливі. А взимку, коли температура менше 0°, то є окрема будівля, в якій вони живуть, я її опалюю. Спеціально для них заготовляю дрова», – розповідає Євген Герасименко.

Власник притулку зазначає, що люди мають різну думку про нього, про його рішення допомагати тваринам. Але головне для нього те, що він може зробити, на перший погляд, нещасних і самотніх тваринок щасливими.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button