Кримінал

На Чернігівщині судитимуть військового рф, який зі спільниками здійснив напад на підприємство

Прокурори направили до суду справу військового рф за фактом порушення законів і звичаїв війни. Військовий разом зі спільниками здійснив напад на місцеве підприємство на території одного з сіл Михайло-Коцюбинської громади. Зловмисники знищили частину обладнання та викрали майно.

Про це повідомляє Чернігівська обласна прокуратура.

За даними слідства, в кінці березня 2022 року обвинувачений, перебуваючи на території одного з сіл Михайло-Коцюбинської територіальної громади, спільно з іншими військовими зс рф здійснив напад на місцеве підприємство. Окупанти умисно знищили частину обладнання та виключно з метою особистої наживи розграбували цивільний об’єкт, заволодівши комп’ютерною та побутовою технікою, інструментами, меблями та іншим майном, що не могло бути використано з військовою метою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутата Чернігівської міськради затримали за «ухилянство» і направили на ВЛК (Фото, відео)

Відповідно до норм міжнародного гуманітарного права, заборонено пограбування та не виправдане військовою необхідністю пошкодження майна захищених суб’єктів, у тому числі цивільних підприємств. 

Прокурори Чернігівської обласної прокуратури в порядку спеціального досудового розслідування направили до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця рф за фактом порушення законів і звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції  України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button