Кримінал

Ошукав дев’ятьох людей, продаючи неіснуючі ігрові акаунти: в Чернігові викрили шахрая

Оперативники Чернігівського райуправління поліції викрили місцевого мешканця, який ошукав дев’ятьох громадян на продажі ігрових акаунтів. Потерпілі сплатили шахраєві від 2000 до 35000 гривень кожен, однак бажаного віртуального «товару» так і не отримали. Фігуранту оголошено про підозру.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області. 

Віднедавна до поліції надійшла серія повідомлень від громадян про те, що вони постраждали внаслідок шахрайських дій при спробі купити «прокачані» акаунти для комп’ютерних ігор, які підлаштовані під індивідуальні вимоги кожного покупця.

В усіх випадках потерпілі погодилися на умову продавця про попередню оплату повної вартості ігрового акаунту. Клієнти перерахували гроші на банківську картку незнайомця, але у визначений термін не отримали доступу до обіцяного віртуального «товару».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині із затоки Десни дістали тіло 70-річного чоловіка

Поліцейські провели низку розшукових заходів за вказаними фактами та встановили особу недобросовісного «продавця мрій». Зловмисником виявився 26-річний чернігівець.

Чоловік створив оголошення на популярній платформі безкоштовних оголошень, де розмістив інформацію про продаж різноманітних акаунтів з ігровими персонажами, доведеними до високого рівня у грі. Насправді пропоновані акаунти не існували, а продавець після отримання оплати від клієнтів припиняв реагувати на їхні запити.

Поліцейські з’ясували, що у такий спосіб зловмисник встиг ошукати щонайменше дев’ятьох громадян з різних областей України. Кожен покупець перераховував зловмиснику на картку від 2000 до 35000 гривень.

Список потерпілих не остаточний і може суттєво зрости в процесі досудового розслідування.

Слідчий поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської окружної прокуратури вже повідомив фігуранту про підозру за дев’ятьма фактами скоєння злочинів за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button