Суспільство

На Чернігівщині вже кілька днів поспіль не застосовують графіки обмеження світла: ситуація в енергосистемі 

Уже четвертий день поспіль на Чернігівщині не застосовуються графіки погодинних обмежень

Як повідомила на брифінгу в ефірі Телемарафону «Єдині новини» заступник міністра енергетики України Світлана Гринчук, енергетики цілодобово працюють і активно готують енергосистему до проходження осінньо-зимового періоду. Саме це дає можливість зараз залишатися зі світлом і не застосовувати відключення для споживачів.

У Міненерго нагадали, що через масовані російські атаки було зруйновано понад 9 ГВт генерувальних потужностей. І, попри відсутність наразі планових відключень світла, закликали споживачів продовжувати розумно й ощадливо користуватися електроенергією, особливо в пікові години споживання — вранці з 7-ї до 11-ї та ввечері з 17-ї  до 22-ї. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прийшов із гранатою та погрожував підірвати колишню дівчину: в Чернігові затримали 36-річного зловмисника (Відео, фото)

Заступник міністра наголосила, що ворог продовжує обстріли. 

«Енергетики заживили майже 11 тисяч споживачів, які були без електроенергії внаслідок бойових дій. Загалом через бойові дії та технологічні порушення без електропостачання залишаються 486 населених пунктів, це переважно прифронтові райони», – зазначила Світлана Гринчук.

Для консультацій із питань енергетики можна скористатися урядовою «гарячою лінією» «СТРУМ» за номером 15-49. Консультації безкоштовні, телефонувати можна цілодобово.

Джерело: https://www.kmu.gov.ua

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button