Надзвичайні події

31 пожежу в природних екосистемах Чернігівщини ліквідували вогнеборці протягом тижня

За інформацією Головного управління ДСНС у Чернігівській області, за минулий тиждень вогнеборцями було ліквідовано 31 пожежу в природних екологічних системах, загальною площею близько 20 гектарів.

Ця статистика залишається на високому рівні, оскільки, незважаючи на постійні застереження, люди продовжують нехтувати елементарними правилами безпеки, що призводить до численних випадків загоряння сухої трави, листя та іншої рослинності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вміст алкоголю в крові в більш ніж 11 разів перевищив норму: на Чернігівщині зупинили п’яного водія

Вогнем знищується не лише сухостій, але й насіння і коріння живих рослин, пошкоджуються нижні частини дерев кущів, погіршується якість ґрунтів, що призводить до зниження урожайності. Невинні на перший погляд спалювання можуть призвести до масштабних пожеж, загрожувати знищенням житлових будівель та життю людей. 

Адже на відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-х кілометрів на годину, а у вітряну – до 30. Висота полум’я сягає двох метрів, а при сильному вітрі з різкими змінами напрямку та швидкості, розмір таких пожеж протягом 15-30 хвилин збільшується в 2-3 рази.

Тож,  вогнеборці закликають дотримуватись правил пожежної безпеки, відмовитись від спалювання сміття й рослинних залишків.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button