Суспільство

У Седневі не полишають думки про народознавчий музей

У Седневі час від часу піднімається тема про народознавчий музей. Більше того, його тут хочуть організувати давно. І ця тема знов виплила на поверхню після нещодавніх відвідин краєзнавчого музею в селі Шестовиця, який існує завдякиНаціональній раді жінок. До речі, той музей був створений до 500-річчя села.

«Сільські активісти навіть їздили до Юрія Дахна у село Москалі, аби подивилися, як він там все організував. І самі схотіли щось подібне. А Чернігівське земляцтво допомогло меблями. Киїнська громад зробила ремонт. І музей там є.

Тож я написав у соцмережі, що добре б було, аби такий музей був у Седневі», — зазначає знаний чернігівський краєзнавець Андрій Курданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громади Чернігівщини готуються до зими і початку нового шкільного року

За його словами, музей у Седневі був у 20-х роках минулого сторіччя, потім у 60-х роках і після того. Нині ж, за словами краєзнавця, варто було б розпочати хоча б із краєзнавчої кімнати. Адже у Седневі дійсно є що показати місцевим жителям і гостям.

«Є цікаві речі, світлини, зокрема зі зйомок різних фільмів, що відбувалися в Седневі, давні родинні світлини на фоні місцевих пам’яток, й інші експонати. Ми з місцевими жителями колись вели розмову про музей. Але в цій справі має бути лідер, який візьметься за справу, а тоді його всі  підтримають.

Якщо виявляться охочі зайнятися цією справою, то можна організувати музейну кімнату   в садибі Лизогубів. У одному із приміщень колишніх класів. Ця локація вдала, бо туди постійно приходять гості. То для них цікавою була б і ця музейна кімната», — зауважив Андрій Курданов.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button