Суспільство

У Стольному успішно працює нова гончарна локація

Напевне, навіть за межами Чернігівщини відомо, що в селі Стольне живе відомий гончар Олег Луцук. Він відкритий до спілкування, постійний учасник усіх творчих заходів і майстер-класів, а також створює купу різноманітних виробів із глини.

Торік ЧЕЛАЙН повідомляв, що Олег Луцук у своєму селі облаштовує нову гончарну локацію, куди зможуть приходити і діти, і дорослі, аби познайомитися гончарним мистецтвом. Відтоді минуло доволі багато часу, то вирішили поцікавитися в гончаря станом справ.

«Усе чудово, прекрасно, працює. Веду гурток, як і раніше. Діти займаються. Тільки тепер я працюю в сфері культурі і як підприємець, а раніше я працював ще й у галузі освіті.

Заняття в нас відбуваються постійно, діти приходять. І просять ще й фотогурток запустити знову. То, як погода стане, будемо відновлювати. Ходитимемо фотографувати. А також, звісно, будемо ліпити», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Олег Луцук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Патріотизм – це виховання свідомого громадянина своєї країни»: у Чернігові діє Пласт

Тож, як і було задумано, нова локація стала місцем дитячого дозвілля.

«Ремонти, які планував зробити, поробив, уже і забув про це. Все працює, нове обладнання встановлене, зокрема, нове гончарне коло купив і піч, щоб у цій майстерні теж була.

Традиційно приїжджають гості. Наприклад, волонтери із БУР табору, які в Мені працюють над бомбосховищем, нещодавно побували», – повідомив Олег Луцук.

Водночас гончар реалізує свій проєкт «Швидка гончарна допомога», бо працює ще й як підприємець.

«Уже два квартали, як я – ФОП і сплачую податки. То або до мене приїжджають усі охочі, або я приїжджаю в школи, садочки, громадські організації, фонди, навіть на дівочому вечері був. Проводжу майстер-класи, популяризую гончарне мистецтво. Співпрацюю з проєктами, які займаються реабілітацією дітей, військових, а також із психологами», – розповів Олег Луцук.

Ірина Осташко

Фото Олега Луцука

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button