Суспільство

Картина волонтера із Чернігівщини експонуватимуться на виставці у Києві (Фото)

Картина Дмитра Шакала, волонтера з Чернігівщини, експонуватимуться на виставці у Києві, у рамках IX Міжнародного художнього фестивалю «Малюй.UA».
Дмитро – молодий український художник, який має третю групу інвалідності. Раніше чоловік організовував виставки своїх робіт у рідному місті Сновськ. Утім на рівень Всеукраїнського фестивалю роботи Дмитра Шакала поїдуть вперше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Я вже давно розучилась співчувати»: чернігівці – про події в Курській області (Відео)

  • Взяти участь у цьому конкурсі – це моя ініціатива. Я тривалий час перебував у пошуках конкурсів або ж фестивалів для художників-початківців, адже я маю мрію: аби мої картини побачили в Україні та Світі. Одного дня, шукаючи можливості заявити про себе в світі мистецтва, я натрапив на інформацію про IX Міжнародний художній фестиваль «Малюй.UA». Почитавши положення про конкурс, я зрозумів, що мої роботи відповідають зазначеним вимогам, після чого я надіслав організаторам деякі зі своїх робіт, — розповів волонтер Дмитро Шакал.

Для участі у фестивалі організатори обрали картину під назвою «Абстракція війни». Свої картини автор пише під час моментів максимального емоційного напруження, таким чином, завдяки пензлику та фарбі, даючи волю емоціям. «Абстракція війни» написана під час тривалої повітряної тривоги на території Чернігівської області.

  • У нашій країні триває війна, в якій проливається невинна кров, власне її я і намагався зобразити на картині. Цією картиною я хочу показати, що Україні потрібна допомога та Перемога, — ділиться з нами волонтер Дмитро Шакал.

Наразі на сторінці фестивалю триває голосування, за результатами якого організатори оберуть картини, які в подальшому експонуватимуться в 16 країнах світу.

Задля того аби допомогти Чернігівському волонтеру Дмитру Шакалу, заявити про своє мистецтво на увесь світ варто лише залишити лайк та коментар на дописах з його роботою на офіційних сторінках фестивалю в соціальних мережах:

Голосування в FACEBOOK
Голосування в TELEGRAM
 
Голосування в INSTAGRAM

Голосування триватиме до 14 серпня 2024 року включно.
 

Спілкувалась Таліна Тарасенко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button