Суспільство

Чи очікувати зростання ціни на газ?

*Актуально

Питання ймовірного підвищення урядом ціни на газ, що може відбутися найближчим часом, було основним під час зустрічі партійного активу «Нашого краю» Чернігівщини. Учасниками заходу стали представники майже всіх районів області, з ними спілкувався керівник виконкому Чернігівської обласної організації «Наш край» Юрій Музика. Він переконаний, що від активності на місцях залежить успіх кампанії проти підвищення ціни на газ.

Депутати та партійні активісти наголошують, що чергове подорожчання газу буде неприємним «сюрпризом» для багатьох родин, а також спричинить новий виток зростання цін на всі товари та послуги.

Занепокоєння це питання викликає і в жителів сіл та селищ, де ще не так давно газифікація була значною перевагою, а нині, через зростання цін, може стати непомірним тягарем. Або місцевим жителям просто доведеться в умовах зими жити в неопалюваних будинках задля економії.

«Наш край» закликав українців не дозволити уряду підвищити ціну на газ й ініціював всеукраїнську кампанію. Нині кампанія триває в усіх регіонах країни, зокрема і на Чернігівщині. В області вже зібрано майже 10 тис. підписів на підтримку ініціативи, що не допустить підвищення цін на газ. Представники районів Чернігівщини – учасники зустрічі партактиву – збиратимуть підписи у своїх населених пунктах, роз’яснюючи людям, що з використанням газу українського видобутку можна не тільки зберегти нинішню ціну, а й навіть зменшити її.

Збір підписів відбувається в усіх регіонах України, а також у Мережі інтернет. Кожен може підтримати ініціативу і через «гарячу» лінію партії – 0 800 21 800 4.

Як відомо, згідно з аналізом проекту фінансового плану НАК «Нафтогаз України», проведеного в Міністерстві фінансів України, на українців чекає поетапне підвищення ціни на газ. За оцінками експертів, у 2018 році прогнозується зростання вартості газу для населення на рівні 18%.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Один коментар

  1. на 10 кубах в месяц, даже если куб будет 9 грн. а не 6,95 как сейчас аж на 20 грн подорожает )))))) может для частных домов ощутимей, а для квартиры вообще ничто

Back to top button