Суспільство

Самовільно добув 7 тонн піску та завдав збитків майже на 16 тисяч гривень: на Чернігівщині викрили порушника

Біля села Рудня Чернігівського району, житель міста Остер, незаконно добував та власним автомобілем марки «ЗИЛ-433110», перевозив 7 тонн піску.  Чим завдав збитків державі на суму майже 16 тисяч гривень.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Чернігівській області.

Автомобіль зупинили поліцейські з метою перевірки документів та вантажу, і, як з’ясувалося, в кузові автомобіля знаходились 7 тонн піску без відповідних дозволів на його транспортування. Правоохоронці направили всі необхідні матеріали за належністю до екологічної інспекції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині попрощалися із воїном, що поліг на Запорізькому напрямку

Відповідно до законодавства України, незаконне використання природних ресурсів тягне за собою як адміністративну так і цивільно-правову відповідальність. За вчинені дії  правопорушника притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 47 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено штраф у розмірі 1700 гривень.

Крім цього, екологи  розрахували розмір збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами, що склав 15 818 гривень, які правопорушнику доведеться відшкодувати в повному обсязі.

Фото ілюстративне

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button