Війна

На Донеччині загинув воїн з Чернігівщини, ветеран АТО, який брав участь у найзапекліших боях

На війні загинув воїн, cтарший сержант Костянтин Прокопчук з Бобровицької громади.

Про це повідомляє Бобровицька територіальна громада.

Костянтин Прокопчук народився в селі Нестерівка Погранічного району Приморського краю російської федерації. У 2008 році закінчив Бобровицьку школу.

У 2009 році був призваний на строкову службу, яку проходив у військовій частині в Черкаській області м. Золотоноша на посаді командира відділення приймального радіовузла.

Після звільнення зі строкової військової служби працював на різних посадах в народному господарстві.

А в 2013 році уклав контракт та став до лав Збройних Сил України.

Службу за контрактом розпочав у військовій частині А0139 — 101-ша окрема бригада охорони Генерального Штабу імені генерал-полковника Геннадія Воробйова на посаді стрільця-радіотелефоніста.

В 2014 році Костянтин Прокопчук був призначений на посаду головного сержанта взводу. Брав безпосередню учать у бойових діях в районах населених пунктів Дебальцеве, Часів Яр, Артемівськ, Логвінове.

Отримав статус учасника бойових дій – ветерана АТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загинув на Донеччині у 2022-му: на Чернігівщину повертають тіло загиблого воїна

Під час проходження служби був відзначений грамотою за старанність, професіоналізм, сумлінне виконання бойових завдань від першого заступника керівника АТО при Службі Безпеки України у складі сил Антитерористичної операції на сході України генерал-лейтенанта Колесніка І.І., від командувача об’єднаних сил генерал-лейтенанта В. Кравченко (двічі).

За участь в бойових діях, виконання завдань, пов’язаних із захистом України, отримав відзнаки «Дебальцево 2015», «Учасник АТО», «Ветеран війни», «101 ОБРО», «За оборону України».

Звільнився з військової служби за контрактом по закінченню дії контракту в 2020 році.

Після звільнення з служби військової служби за контрактом працював на різних посадах на підприємствах логістики Київської області, оператором на ТОВ «Нова Пошта», мав намір укласти контракт із ЗСУ після недовгого відпочинку в цивільному житті, але розпочалося повномасштабне вторгнення російської федерації в Україну. На той час Костянтин проживав у Києві.

У лютому 2022 року Костянтин добровільно прийшов до Солом’янського РТЦК в м. Києві та був призваний по мобілізації на військову службу в Збройні Сили України.

Захищав Батьківщину в лавах військової частини А2167 — 72-га окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців на посаді стрільця-снайпера, головного сержанта взводу.

У складі бригади воїн брав участь у боях за Київ, Павлівку, Вугледар.

Був нагороджений орденом «ЗА МУЖНІСТЬ».

3 серпня 2024 року в районі населеного пункту Водяне Волноваського району Донецької області, при виконанні бойового завдання, прикриваючи особовий склад взводу під час перегрупування, військовий трагічно загинув.

Попрощаються з військовим завтра, 10 серпня, у Бобровиці.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button