Суспільство

У Стрижні виявили кишкову паличку

Відповідно до Плану моніторингових досліджень на 2024 рік ДУ “Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України” продовжує здійснювати постійний моніторинг якості води водоймищ та річок у місцях масового відпочинку на водних об’єктах рекреаційного та оздоровчого призначення, що використовуються для купання.

В липні місяці поточного року фахівцями Центру було відібрано та досліджено за санітарно – хімічними та мікробіологічними показниками 34 проби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині будуть рятувати унікальну козацьку садибу (Фото)

За результатами проведених досліджень якість води не відповідала встановленим нормативам за фізико – хімічними показниками:

– за біологічною та хімічною потребою в кисні – в зонах відпочинку біля готелю « Парк-готель Чернігів», біля човнової станції та пішохідного мосту річки Десна, в річці Стрижень ( район Ялівщина) та по вулиці К. Єськова;

– за запахом та вмістом розчиненого кисню – в зонах відпочинку річки Мена ( м. Мена), річки Снов (урочище « Вовче горло»).

За мікробіологічними показниками відхилення від встановлених нормативів по кількості лактозопозитивної кишкової палички (ЛКП) виявлено : в річці Борзенка ( м.Борзна ), ставку «Міський» (м. Ічня) та в річці Стрижень (район Ялівщини).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button