Суспільство

Вертіївська об’єднана громада відкрила власний сайт

Нещодавно Вертіївська об’єднана територіальна громада за ініціативи голови Ігоря Мороза відкрила власний сайт.

На ньому всі охочі можуть побачити картку громади, почитати останні новини, ознайомитися з фотогалереєю, дізнатися графік роботи та адресу сільської ради.

Також для всіх зацікавлених є рубрики: офіційні документи, голова громади, паспорт, депутатський склад, постійні комісії, працівники громади, історична довідка. Тепер всі небайдужі можуть подати електрону петицію онлайн.

Сайтом Вертіївської громади можуть користуватись навіть люди з проблемами зору. На початковій сторінці є вкладка «для людей з обмеженими можливостями».

За такий короткий проміжок часу Вертіївська громада спромоглась не тільки на інтернет-ресурс.

— Якщо говорити про наші досягнення, то це, безперечно, ремонт школи і садочка. Також  викопуємо озеро на 2 га. Підготовлені проекти на створення «Центру дозвілля» і «На захоронення побутових відходів», які подаватимемо на фінансування з європейських грантів.

Створено виконавчий апарат, до якого входять гуманітарний відділ, відділ ЖКХ, фінансово-бухгалтерський і загальний відділи. А новостворене власне комунальне підприємство «Альянс» вже придбало трактор, причеп і навісне обладнання, — розповідає Ігор Мороз, голова Вертіївської територіальної громади.

За його словами, на ремонт доріг громада отримала 6 мільйонів, які надійдуть у користування до вересня.

Серед переваг децентралізації, які на собі відчула Вертіївська громада, Ігор Мороз називає виділення коштів на громаду без посередників, «прямі» субвенції на медичну та освітню сфери. А також те, що податок на доходи фізичних осіб 100 % та податок з акцизу приблизно на 25 % залишається на місці.

Ще статті по темі

Back to top button