Суспільство

Чернігівська міськрада проситиме уряд утримувати Чернігівську МВА за державні кошти

На черговій сесії Чернігівської міської ради, яка запланована на 16 серпня 2024 року, одним із питань порядку денного значиться «Про звернення Чернігівської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо фінансового забезпечення діяльності Чернігівської міської військової адміністрації».

Зокрема, міська рада звернеться до уряду з проханням передбачити у державному бюджеті України кошти на фінансове забезпечення діяльності Чернігівської міської військової адміністрації до кінця 2024 року та, у разі продовження її існування, на 2025 рік.

«Фінансування діяльності військових адміністрацій із виконання повноважень органів місцевого самоврядування здійснюється за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів, виконання інших функцій – за рахунок коштів Державного бюджету України. Згідно з нормами другого пункту статті 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» виконання повноважень органів місцевого самоврядування наступає після відповідного рішення Верховної Ради України. Такого рішення не приймалося, а отже, повноваження щодо місцевого самоврядування відсутні», — йдеться у зверненні.

Окрім того, в проєкті рішення зазначається, що наразі, мовляв, існує багато важливіших пріоритетів і доручень виборців: підготовка міста до опалювального сезону 2024-2025 років, його функціонування в умовах можливого дефіциту електроенергії, забезпечення потреб Збройних Сил України та виконання заходів з територіальної оборони, роботи та функціонування об’єктів критичної інфраструктури й перелічуються інші нагальні потреби.

І водночас наголошується: «До цих пріоритетів аж ніяк не належать заробітна плата і премії чиновників Чернігівської міської військової адміністрації, штатна чисельність якої затверджена Чернігівською обласною військовою адміністрацією на рівні аж 37 штатних одиниць».

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button