Суспільство

Брижинський прокоментував намір Чернігівської міськради звернутися до уряду з приводу фінансування ЧМВА

 Як ми вже повідомляли, на черговій сесії Чернігівської міської ради, яка запланована на 16 серпня 2024 року, одним із питань порядку денного значиться «Про звернення Чернігівської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо фінансового забезпечення діяльності Чернігівської міської військової адміністрації».

Зокрема, міська рада звернеться до уряду з проханням передбачити у державному бюджеті України кошти на фінансове забезпечення діяльності Чернігівської міської військової адміністрації до кінця 2024 року та, у разі продовження її існування, на 2025 рік.

Начальник Чернігівської військової адміністрації Дмитро Брижинський в коментарі для «ЧЕЛАЙН» зауважив, що про таку ініціативу міської ради знає.

«Це право органів місцевого самоврядування звертатись будь-куди із будь-якими питаннями. Натомість у законі чітко прописано, що заходи щодо виконання завдань, які покладаються на органи місцевого самоврядування, фінансуються за рахунок місцевого бюджету. На підставі закону України «Про правовий режим воєнного стану» частина повноважень, які до введення військового стану відносились до повноважень місцевого самоврядування, надані військової адміністрації. Тобто військова адміністрація виконує частину повноважень, які покладалися на місцеве самоврядування в інтересах територіальної громади. І фінансуватися вони повинні з місцевого бюджету. Якщо хтось не розуміє, нехай вивчають закони, розбираються. Бо це чітко прописано. А те, що відбувається – це чергова маніпуляція і піар. Якщо відверто, я вже за півтора року втомився реагувати на цей популізм і політиканство міської ради», — зазначив Дмитро Брижинський.

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button