Війна (Відео)

Лукашівка: хронологія бою за останню дорогу на Чернігів (Відео)

Історія бою за останню дорогу на Чернігів. У лютому-березні 2022 російські війська практично оточили місто.

9 березня, накопичивши близько 2-2,5 батальйонно-тактичних груп на півночі від обласного центру, росіяни бронетакнковою колоною з- понад трьох десятків танків пішли в атаку на село Лукашівка з трьох напрямків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герої Чернігівщини: Дмитро Романченко із позивним «Шаман»

Близько 10 кілометрів їх відділяло від єдиної вільної траси, що зв’язувала Чернігів з Києвом. Їм протистояло близько 150 українських військових (21 та 16 батальйон 58 ОМПБ ім. І. Виговського, ТРО та 1-танкова бригада), що мали на озброєнні лише 2 несправні танки, обмежені протитанкові засоби та стрілецьку зброю. Серед них були двоє братів- етнічних росіян Роман та Леонід Бутусіни, які не відступили та продовжували оборонятися до останнього. Впродовж кількох годин за допомогою артилерії вони змогли завдати ворогу величезних втрат.

Попри те, що село було окуповане, цей бій став переломним, російські війська не змогли продовжити наступ і невдовзі змушені були відступити.

Батько братів Бутусіних доброволець «Правого Сектору» Олег Бутусін кілька разів намагався зайти в окуповане село в пошуках синів, однак знайшов їхні тіла лише після деокупації.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Відео: Бутусов плюс

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button