Війна

Герої Чернігівщини: Дмитро Романченко із позивним «Шаман»

Романченко Дмитро Юрійович народився 28 вересня 1997 року у місті Чернігові. 

У 2015 році закінчив ЗСШФМП №12 м.Чернігова та вступив на навчання до Військової академії м. Одеси.

Будучи курсантом, два роки поспіль брав участь у параді військ з нагоди 25-ї річниці Незалежності України та 26-ї річниці Незалежності України, за що отримав Подяки Міністра оборони України та Командувача Сухопутних військ ЗСУ.

Пройшов курс військових навчань з представникам Королівського полку Шотландії «Горці».

У червні 2019 року присвоєно звання «лейтенант» та призначено на посаду командира розвідувального взводу розвідувальної роти ОК «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України (м. Бахмут, Донецької області).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боєць «Брокер» з Куликівщини – про свій військовий шлях

У липні 2019 року молодий офіцер з позивним «Шаман» став на захист української землі в зоні АТО/ООС та разом зі своїми підлеглими давав гідну відсіч збройній агресії російської федерації в районах населених пунктів Золоте, Луганської області та Авдіївка, Донецької області.

Початок повномасштабного вторгнення застав офіцера на бойових позиціях в зоні ООС біля населеного пункту Мар’їнка, Донецької області. Проходив службу в районах населених пунктів Новотроїцьке, Володимирівка, Павлівка, Валер’янівка, Волноваха, Ольгинка, Солодке, Новомихайлівка, Красногорівка та Мар’їнка Донецької області. 

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі згідно з Указом Президента України від 14 квітня 2022 року № 240 нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

У травні 2022 року призначений на посаду командира розвідувальної роти, а вже в червні 2022 року йому достроково присвоєно звання «капітан».

9 вересня 2022 року «Шаман» загинув поблизу населеного пункту Спірне, Бахмутського району Донецької області.

Похований 28 вересня 2022 року в м.Чернігові.

Указом Президента України від 08.07.2023 №396/2023 присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button