Суспільство

Укренерго попереджає про дефіцит енергії в системі наступного тижня

Наступного тижня, за прогнозами, нас очікує п’ять днів спеки. Температура повітря може підвищитися до +28-30°С по всій території України. Зі зростанням стовпчика термометра – Диспетчерський центр «Укренерго» прогнозує можливе зростання споживання на 10-12%.

 Про це повідомляється на сторінці компанії.

Для того, щоб покрити такий рівень споживання, знадобилось би задіяти додатковий обсяг потужності, який дорівнює роботі декількох великих електростанцій. На жаль, додаткових обсягів потужності в системі немає. Українська енергосистема все ще відновлюється після 8 масованих ракетно-дронових атак росіян, які вони здійснили з березня по липень 2024 року.

Нагадаємо, українська енергетика внаслідок цього втратила більше 9 ГВт генерації. При цьому, ворог щодня обстрілює енергетичну інфраструктуру, особливо – у прифронтових та прикордонних регіонах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові відновлюють багатоквартирний будинок, що найбільше постраждав від ракетної атаки 17 квітня (Фото)

У разі значного зростання споживання, Диспетчерський центр «Укренерго» вживатиме всіх необхідних заходів для балансування енергосистеми і компенсації дефіциту. Зокрема, залучатиме аварійну допомогу з європейських країн. За потреби – застосовуватиме заходи обмеження споживання.

Забезпечити стабільну роботу енергосистеми під час спеки допоможуть:

—        Ощадливе споживання протягом доби, почергове користування потужними електроприладами, зменшення використання кондиціонерів;

—        Збільшення обсягів імпорту електричної енергії з країн ЄС. Нагадаємо, відповідно до постанови Уряду, на підприємства та компанії, які імпортують 80% енергії від власної потреби, не розповсюджуються заходи з обмеження споживання.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button