Суспільство (відео)

Слідами книжкових героїв: чернігівський мандрівник про подорож Південною Америкою та написану книжку (Відео)

9 місяців мандрівки Південною Америкою, її традиції та подорож шляхами героїв книжки «Діти капітана Гранта». Чернігівський мандрівник та письменник Олександр Волощук вперше презентував свою нову книжку «Під сузір’ям Південного Хреста». Це вже 13 книжка в доробку письменника. В ній описана мандрівка Олександра Волощука шістьма країнами Південної Америки, яка відбулась в 2018 році.

«Наприкінці 2021 року я видав першу свою книгу про Південну Америку. Окремо про Парагвай. Але не описаними залишилось ще 5 країн. І тому я вирішив за необхідне написати і про інші країни»,- Олександр Волощук, мандрівник, письменник.

Олександр Волощук у книжці «Під сузір’ям Південного Хреста» описує не лише традиції та побут жителів Південної Америки, але й значну увагу приділяє українцям, які там проживають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині виявили сказ

«Цікава зустріч була в Сантьяго, коли я зустрівся із своїм старим другом, з яким ми не бачились 25 років. Колись в Чернігові на початку 90-х ми з ним грали в футбол.

Я потрапляв на свято до індіанців племені кечуа в Болівійських Андах. Я пройшов по берегах Магелланової протоки і побачив острів Вогняна Земля – там, де ходив Фернан Магеллан. Побачив озеро Тітікака – найвисокогірніше у світі. І я пройшов по 37 паралелі слідами книжкових героїв»,- Олександр Волощук, мандрівник, письменник.

Мандрівнику під час цієї подорожі вдалось побувати на святкуванні племені кечуа в Болівії.

«Це було свято Святого Якова. Це святий, якого вони всі поважають, шанують, приблизно, як ми шануємо Святого Миколая. Двічі на рік у них таке свято.

Грала музика, були ритуальні вогнища, були танці. У кожного індіанця було своєрідне намисто, де м’ясо лами, морква, часник, шматочок апельсина»,- Олександр Волощук, мандрівник, письменник.

Книжка «Під сузір’ям Південного Хреста» допоможе читачам заочно помандрувати країнами Південної Америки. А ознайомитись із експонатами привезеними Олександром Волощуком із його мандрівок можна на виставці в Чернігівському історичному музеї ім. В. Тарновського до початку вересня.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button