Суспільство (відео)

Вперше за три роки у Чернігівській міськраді не відбулась сесія – не вдалося зібрати кворум (Відео)

16 серпня 9 ранку, сесійна зала Чернігівської міськради, у цей час тут мало б розпочинатись позачергове засідання сесії, утім депутатів на місці немає. Близько години жителі міста, які прийшли на засідання аби звернутись до народних обранців, чекають. І після 50 хвилин запізнення чернігівські депутати, все ж таки, з’являються у сесійній залі. Причиною затримки, зі слів самих депутатів, стала відсутність кворуму та тривале очікування тих народних обранців, що могли б долучитись до засідання для того аби сесія була правомочною.

Та навіть після тривалого очікування на депутатів їх кількість всеодно не достатня для того аби розпочати засідання. З потрібних 22 зареєструвався 21 народний обранець – у Чернігівській міськраді відсутній кворум.

«Вперше за три роки станом на зараз зареєструвався 21, за письмовою реєстрацією, 21 депутат. В цілому складі відсутня фракція «Наш край», «Слуга народу» і в цілому складі відсутня фракція Рейко. Давайте 15 хвилин перерва. Якщо приїдуть депутати – ми повернемось», — Олександр Ломако – виконуючий обов’язки Чернігівського міського голови.

Депутатка Чернігівської міськради Марина Семененко, яка присутня у сесійній залі, утім не зареєструвалась як депутат, коментуючи ситуацію розповіла, що реєструватись не планує, допоки не збереться депутатська більшість. З її слів, наразі деякі з депутатів висувають виконуючому обов’язки Чернігівського міського голови вимогу – скласти свої повноваження та покинути посаду.

«Ми хочемо замінити виконуючого обов’язки Чернігівського міського голови, секретаря Чернігівської міськради та обрати іншу людину. Це можна назвати кризою Чернігівської міської ради, фракції «Рідний дім», монобільшості, яка керує містом вже чотири роки і дискредитувала себе настільки, що три інші фракції просто не хочуть з ними співпрацювати», — Марина Семененко – депутатка Чернігівської міської ради.

Після перерви депутати повертаються до сесійної зали та розпочинають повторну реєстрацію.

Під час перерви у сесійній залі з’являється депутат Віталій Голець. Він реєструється на сесії, після чого засідання отримує право приймати рішення – у сесій залі зареєстрована депутатська більшість.

Просто під час засідання депутата Чернігівської міської ради, Віталія Гольця, виводять з сесійної зали представники ТЦК та СП.

На момент створення цього матеріалу відомо, що Віталій Голець проходить військово-лікарську комісію.

Отож після понад двох годин очікування, реєстрації та кількох спроб розпочати сесію представники Чернігівської міськради вкотре беруть перерву. Утім додаткові очікування результатів не дали – депутів не додалось, кворуму немає, а отже сесія не має права приймати рішення. 42 позачергова сесія Чернігівської міської ради не відбулась.

«За сьогоднішніми подіями стоять призначені чиновники військових адміністрацій, чиє ставлення до чернігівців та до нашого міста давно всім відомо. Дії місцевих тиловиків в поганах, у зв’язці з чиновниками військових адміністрацій, ми розцінюємо як загрозу функціонуванню Чернігова. Сесія не збирається не через проблеми всередині міської ради, не через проблеми з кворумом, а через зовнішні сили, які роблять все, щоб вони не зібрались», — Олександро Ломако – виконуючий обов’язки Чернігівського міського голови.

«Олександр Ломако постійно звинувачує у всіх бідах військову адміністрацію, чиновників з центру, Києва, звинувачує постійно в цьому. Те, що він не може зібрати сесію – це вказує на якісь його організаційні вади, що він не може згуртувати навколо себе депутатів та знаходити компромісні рішення», — Дмитро Брижинський – начальник Чернігівської міської військової адміністрації.

Наразі дата наступного засідання сесії Чернігівської міської ради невідома. Отож на невизначений термін відкладається розгляд низки важливих для міста та його жителів питань. Ми стежимо за розвитком подій та оперативно повідомлятимемо вам про оновлення у цій історії.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button