Суспільство (відео)

Поринути у казку і залишитись там на рік: головна ялинка області запросила дітей Чернігівщини у світ фантазій (Відео)

Подивитися казку та відчути себе її героями змогла малеча, завітавши 9 січня на губернаторську ялинку до Обласного музично-драматичного театру імені Шевченка. Діти охоче брали участь у конкурсах, розважалися, отримували подарунки та знаходили нових друзів.

«У нас діти різні, з району, вони між собою знайомляться, товаришують. Очікують подарунків і вистав».

«Веселий настрій, хочу побачити щось гарне та цікаве».

«Я вперше привезла діток. Я думаю, що це дуже корисно і цікаво дітям».

«Це весело, цікаво… І дітям весело. Найголовніше що в нас? Діти».

«Цікаві конкурси, концерт. Це дарує більше щастя, усмішок, радощів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічні свята тривають: ялинка зібрала малечу з усієї області

Актори театру запевняють: щосили намагалися створити для дітей радісну атмосферу та зробити так, щоб свято запам’яталося на весь рік.

«В цьому заході задіяний весь творчий склад театру. Оркестр, ви чуєте, грає один, на другому поверсі – інший. Проводять ігри. Новорічне свято – це таке свято, яке весь час повертає нас у дитинство. І тому дуже хотілося б, щоб у чернігівських дітей, дітей нашої області це свято було якомога довшим», — говорить Андрій Бакіров, головний режисер Чернігівського обласного музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка.

Цього року на головну ялинку області приїхали 750 дітей з усіх куточків Чернігівщини. Серед них переважно малеча з соціально уразливих верств населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніговички, ковзанка, ялинка: новорічний стиль Красної площі

«Діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти з інвалідністю, діти з малозабезпечених сімей. Насамперед це свято орієнтоване на них. Запрошені абсолютно всі райони, є представники від громадських організацій, від активних громадських організацій, які займаються розвитком дитячих усіх проблем. Тому це таке свято, яке зібрало діток і дарує насамперед новорічно-різдвяний настрій», — розповідає Ніна Лемеш, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА.

Зі святом малечу привітав і голова Чернігівської обласної держадміністрації Олександр Мисник. Він наголосив на тому, що таких дітей обов’язково має підтримувати держава. А подібні заходи допомагають відволікти малечу від життєвих проблем і дарують їм дитинство.

«Діти – це наше майбутнє. Якраз дітей повинні підтримувати органи державної влади. На це націлює Президент нашої держави. Я вважаю, для тих дітей із категорій малозабезпечених, дітей-сиріт, дітей, які зараз під опікою, саме така ялинка – це та віддушина і та радість, яка повинна бути. Свято повинно бути для кожної дитини», — наголошує Олександр Мисник, голова Чернігівської ОДА.

Усі діти, які завітали на свято, отримали новорічні подарунки з солодощами. А наприкінці святкування на маленьких глядачів чекала вистава про мишенят у виконанні акторів музично-драматичного театру.

Журналіст: Ольга Лазун

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button