Суспільство

Укрпошта випустить нову марку до 33-ї річниці Незалежності України

Сьогодні, 19 серпня, Укрпошта анонсує вихід нової поштової марки «Все буде UA!», якою національний поштовий оператор відзначає 33-тю річницю проголошення Незалежності нашої держави. Поштова марка виготовлена у формі мапи України, символізуючи собою національну єдність ті цілісність нашої країни. Погашення штемпелем «Перший день» відбудеться в столиці, спецпогашення — у всіх регіонах України.

24 серпня 2024 року Україна відзначатиме 33-тю річницю проголошення Незалежності. Це свято має особливе значення для нашої держави, оскільки сьогодні, як і багато поколінь тому, українці знову змушені виборювати свою свободу та незалежність зі зброєю в руках. захищаючи рідну землю від агресора. Щодня кожен українець стає свідком і творцем історичних подій, а Укрпошта фіксує ці події на поштових марках.

В 1994 році до 3-ї річниці Незалежності України Укрпошта випустила поштовий блок, на якому вперше була зображена мапа України. Її особливість також полягала у тому, що це була перша марка надрукована в Україні. Сьогодні, через 30 років, Укрпошта знову випускає марку із зображенням нашої країни під гаслом «Все буде UA!». У цій фразі, водночас стислiй та глибокій, приховано пророцтво про наше майбутнє – ми витримаємо всі випробування, здобудемо перемогу і знову відбудуємо зруйновані ворогом міста й села. Україна розквітне, наче весняний сад після тривалої та холодної зими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині мешкає унікальний червонокнижний птах

Саме тому на поштовій марці, виконаній у жовто-блакитних кольорах, можна розгледіти весняні квіти, які, переплітаючись, створюють фразу  «Все буде». Художник Нікіта Тітов, який є автором нового поштового випуску, заклав багато сенсів та символізму в зображення марки ««Все буде UA!». Тут з легкістю можна розгледіти, як мати обіймає своє новонароджене дитя, де мати – символ України, а дитя – майбутнє нашої держави.

23 серпня Укрпошта вводить в обіг поштову марку «Все буде UA!», продовжуючи популярний випуск «Слава Україні!» 2019 року, який здобув золото престижного міжнародного конкурсу Nexofil Award 2020 в категорії «Найбільш оригінальний формат марок у світі». 

Тираж марки – 800 000 примірників. Номінал марки – U (відповідає тарифу на пересилання внутрішніх простих листів без оголошеної цінності масою до 50 грамів і поштових карток  , еквівалент  – 15 грн. Кількість марок в аркуші – 8. Тираж конверта «Перший день» – 40 000 примірників, карток – 40 000 примірників, папки – 700 примірників. Художник марки, конвертів, карток  та штемпеля «Перший день» Нікіта Тітов, автор відомого поштового випуску «Передова».

23 серпня продукцію випуску «Все буде UA!» можна буде придбати у відділеннях Укрпошти,  філателістичних крамницях, а також онлайн у Поштовому маркеті. Власники філабонементів посилання на оплату нового поштового випуску отримають впродовж 19 серпня.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button