Війна

Меморіал пам’яті: батько п’ятьох дітей Віталій Рамусь

43-річний Віталій Рамусь загинув 2 квітня 2023 року. Разом із сином, 26-річним Артемом Кириєнком, він їхав до лісу в селі Янжулівка. Це прикордонна з Росією Семенівська громада на Чернігівщині. Автівка наїхала на міну, батько та син загинули на місці. Їх обох поховали на місцевому кладовищі в Янжулівці.

«Артем був військовим. Він якраз приїхав зі служби до нас: збирав документи, бо його мали підвищити. А в лісі було наше улюблене місце, ми там всією родиною відпочивали раніше. І ось Артем зранку, перед поверненням на службу, запросив батька проїхатися, поспілкуватися в лісі. Табличок «Міни» тоді там ніде не було. Отак вони й підірвалися фактично у нас в городах», – ділиться дружина Наталя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влучили у будівлю цивільної інфраструктури: росіяни обстріляли прикордоння Чернігівщини

Віталій Рамусь народився в Семенівці – це містечко за 12 кілометрів від кордону з Росією. Після школи вивчився на тракториста, а згодом поїхав працювати в Янжулівку за фахом. Все життя чоловіка було пов’язане з сільським господарством. Після багатьох років роботи в полі став тваринником на фермі, потім виконував іншу роботу.

«Із майбутньою дружиною вони почали жити дуже рано. Віталію було 17 років, коли з’явився їхній первісток Артем. А загалом у їхній сім’ї народилися шестеро дітей. Вони всі жили дружно. Діти були дуже прихильні до батька і він їх обожнював: любив готувати для них, навіть костюми на свята робив», – пригадує сестра Інна.

Віталій любив природу. Інна каже, що брат прокидався дуже рано і потім розповідав, яку красу бачив. А ще жартував, що рідні просплять її.

У Віталія Рамуся залишилася дружина, п’ятеро дітей, сестра, два брати та інші родичі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button