Суспільство (відео)

«Зірвана» сесія, проблемна свердловина і тимчасова дорога за 15 мільйонів – головне з наради ЧМР (Відео)

З озвучення винних у тому, що 16 серпня в Чернігівській міськраді не відбулася сесія, розпочалася щотижнева ранкова нарада в Чернігівській міськраді.

«Силами окремих посадових осіб силових структур, військових адміністрацій, які утримуються за рахунок коштів платників податків, силами цих людей і чиновників, було недопущене проведення сесії міської ради», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Нагадаємо, 16 серпня 2024 року в Чернігові вперше за тривалий час не відбулася сесія Чернігівської міськради. Причиною стала відсутність кворуму, який представникам місцевого самоврядування не вдалося зібрати навіть після кількагодинного очікування. Докладніше про те, якою була сесія, ми розповідали в нашому сюжеті. Коли відбудеться наступне засідання сесії міськради – наразі невідомо.

Натомість щотижнева ранкова нарада в муніципалітеті відбулася – на ній звітували керівники низки комунальних підприємств міста. Начальник управління житлово-комунального господарства Ярослав Куц повідомив, що в Чернігові будівництво зруйнованого мосту на вулиці Кільцевій планують провести у дві черги.

«Ми робитимемо його у дві черги. Перша черга – тимчасова дорога, яка буде і технологічна, і по ній можна буде проїхати транспортом», — Ярослав Куц – начальник управління ЖКГ ЧМР.

Орієнтовна вартість робіт тимчасової дороги оцінюється в 15 мільйонів гривень. 

Також Ярослав Куц повідомив, що до 1 жовтня 2024 року в Чернігові мають завершити роботи з облаштування могил і благоустрою територій меморіального комплексу кладовища «Ялівщина», де під час боїв за місто ховали військових і цивільних. 

«Основне, що стосується могил, буде зроблено на Покрову. Меморіал буде залежно від термінів виготовлення каменю тощо», — Ярослав Куц – начальник управління ЖКГ ЧМР.

Утім, завершити проєкт цілісно в анонсовані дати не вдасться – на невизначений термін затримується реалізація проєкту самого меморіалу. За словами Ярослава Куца, батьки загиблих Героїв просять внести корективи в оформлення скульптурної споруди.

«Вони хочуть замінити елементи з металу на граніт. Це не передбачено проєктом. З огляду на те, що аванси вже всі виплачені, камінь потрібно буде закуповувати безпосередньо нам і передавати його на оброблення та встановлення. Потрібно буде нам опрацювати спільно з фінансовим управлінням, у який спосіб закупити цей камінь, адже його вартість, умовно кажучи, не один мільйон гривень», — Ярослав Куц – начальник управління ЖКГ ЧМР.

Обговорили під час ранкової наради й проблемну свердловину «Зарічне». Нагадаємо, в чернігівському мікрорайоні Зарічне триває конфлікт місцевих жителів із двома комунальними підприємствами: основною причиною суперечок стало небажання місцевих, аби свердловини та мережі в їхньому районі передавали у власність від «Чернігівводоканалу» до новоствореного комунального підприємства «Киїнське».

16 серпня представники «Чернігівводоканалу» відключили водопостачання в дев’ятьох приватних будинках жителів Зарічного. Відомо, що з цим проханням до них звернулося КП «Киїнське».

Докладніше про цей конфлікт, думку місцевого населення та можливі шляхи вирішення ми розкажемо в наступних сюжетах.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button