Суспільство (відео)

У день Гідності чернігівці зібрались на Віче (Відео)

Володимир Єфімов 3 роки тому 3 місяці простояв на Майдані у Києві, в День Гідності та Свободи, 21 листопада, чоловік прийшов у сквер Попудренка на віче, як і кілька років тому, він стежив, аби вогонь у бочці не згас.

«Я стояв не заради себе , я стояв заради дітей і  онуків. Все ж таки стояли недарма, Януковича то ми прогнали», — учасник  Майдану Володимир Єфімов.

Згадати події 3-річної давнини в центрі міста зібрались кілька десятків людей. Переважно це були чернігівські активісти, волонтери, учасники Євромайдану.

«Від кожного з нас залежить, чи зможемо ми вибороти те, за що 25, 100 років тому, мати вільне заможне життя  в Україні, не за кордонами. І саме сьогодні в наших руках. Сьогодні той, хто зневірений, – це означає, що він не працює, не бореться, не добивається, він склав руки і чекає, поки з’явиться новий цар», — учасник Євромайдану Сергій Соломаха.

«Я думаю, що усім активістам, громадським діячам стало значно вільніше, побільшало можливостей і інструментів впливу, аби тільки у людей було бажання», — волонтерка Наталія Воскресенська.

Звернувся до присутніх і голова обласної адміністрації Валерій Куліч.

«Я переконаний, що щось поміняти, зробити, ми можемо тільки разом», — голова ОДА Валерій Куліч.

На віче прийшли люди переважно старшого віку, переселенка з Донбасу Олена бідкається, хотіла б бачити у цей день більше молоді.

«У себе ми там не могли ходити на майдани, сюди приїхали, на всіх заходах тут, бо ми за Україну, і хочу, щоб мир настав, і завдяки цим хлопцям, які загинули на майдані, тут зараз мир. Хочеться, щоб було більше молоді на таких заходах, бо їм жити в нашій країні», — переселенка з Донбасу Олена Василенко.

«Не буває такого, щоб сьогодні засіяв зерно, а завтра прийшов і зібрав урожай, такого не буває. Пробудження ще не прийшло до всіх. Коли прийде розуміння, хто ми є, чиї сини, ось тоді настане вже розквіт», — отець Роман,

Паралельно з полум’яними промовами активісти збирали гроші на меморіал захисникам України. Фінальним акордом відзначення Дня Гідності став молебень за загиблими на Майдані.

Під спів чернігівського гурту присутні поклали квіти до стели Небесної сотні.

Ще статті по темі

Back to top button