Суспільство (відео)

«Безпечний дім»: у Чернігові діє проєкт, що навчає молодь протидіяти гендерно зумовленому та домашньому насильству (Відео) 

Молодь Чернігова має змогу вивчати питання гендерно зумовленого та домашнього насильства і, що найважливіше, знати, як йому запобігати. Навчання відбувається в межах діяльності в Чернігові проєкту «Безпечний дім».

«Це програма для молоді для запобігання гендерно зумовленому домашньому насильству. Будемо реалізовувати проєктні заходи на базі НУ «Чернігівська політехніка», які будуть спрямовані на формування нульової толерантності насильства серед молоді», — Алла Нітченко – координаторка проєкту «Безпечний дім», доцентка НУ «Чернігівська політехніка».

Втілення проєкту заплановане в кілька етапів, серед яких: організація навчання для зацікавлених студентів, проведення тематичних заходів для учасників проєкту та всіх охочих, а також організація флешмобу для містян. 

«Реалізація проєкту відбувається з 1 серпня по 30 вересня. Активна фаза виконання проєкту – 19 серпня і 20 вересня. Цей проєкт має тривалу сталість. Наші студенти, які пройдуть навчання за цією програмою, стануть фактично амбасадорами і будуть також брати участь у подальших заходах, які відбуватимуться за ініціативи Центру гендерної освіти нашого університету», — Алла Нітченко – координаторка проєкту «Безпечний дім», доцентка НУ «Чернігівська політехніка».

Фінальним етапом реалізації в Чернігові проєкту «Безпечний дім» стане проведення масового флешмобу для чернігівців і гостей міста. Таким чином організатори планують привернути увагу містян до проблеми гендерно зумовленого та домашнього насильства й наголосити на важливості вирішення проблемних питань суспільства.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button