Суспільство

Бізнес-леді з Ніжина цінує та підтримує українську ідентичність

Зовсім нещодавно ніжинка Ольга Ріпа виграла мікрогрант від держави та відкрила кав’ярню-книгарню «Жито» у самому серці древнього Ніжина.

Про це повідомляє міська рада.

«Їж. Пий. Читай. Кохай». Ці слова на стіні кав’ярні утворюють слово «Жито».

Власниця кав’ярні – творча особистість, фотограф, людина, яка давно мріяла створити затишне місце, де можна буде відпочити від цифрового світу і побути наодинці з собою.

Реалізувати мрію вдалося завдяки державній програмі «єРобота», де Ольга виграла мікрогрант на суму 250 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові вперше презентували документи, які розкривають невідомі сторінки з життя Левка Лук’яненка (Відео)

В кав’ярні можна не лише випити смачної кави або запашного чаю, але й скуштувати випічку власного виробництва.

Серцем закладу є книжкова полиця з цікавою підбіркою літератури на будь-який вік та смак.

Сьогодні Ніжинська кав’ярня-книгарня — це затишне та атмосферне місце, де проводять різні тематичні зустрічі. Це справжній молодіжний сучасний заклад, який популяризує українську ідентичність. Вже традиційно щосуботи біля «Жита» проводяться справжні «українські вечорниці» на яких проводять збір коштів для ЗСУ із залученням місцевих співаків, читачів віршів та творчих людей громади.

Звичайно, починати бізнес під час війни, це ще те випробування, проте бізнес-леді пані Ольга втілила свою мрію та почала власну справу. Зараз розвиває свою діяльність, постійно бере участь у бізнес тренінгах та семінарах, підтримує імідж міста та українську ідентичність.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button