Суспільство

В Ічні планують продовжити реконструкцію очисних споруд

На сьогодні ічнянські очисні споруди потребують реконструкції, оскільки через їх зношеність та застарілість обладнання існує загроза забруднення навколишнього середовища. При цьому значне навантаження на роботу очисних споруд складають виробничі стоки ПрАТ «Ічнянський молочно-консервний завод».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реконструюють очисні споруди в Коропі

Минулого року в рамках Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища (ОНПС) профінансовано коригування проєктно-кошторисної документації з реконструкції блоку ємностей очисних споруд у м. Ічня на суму майже 100 тисяч гривень. Загалом з 2009 року на проведення робіт з модернізації та переоснащення зазначеного об’єкту з обласного фонду ОНПС виділено біля 4 мільйонів гривень. Для завершення першої черги необхідно ще близько 8 мільйонів. Загальна вартість проєкту складає понад 21 мільйон гривень.

У грудні 2019 року рішенням обласної ради затверджено перелік видатків обласного фонду ОНПС на 2020 рік, в якому передбачено 800 тисяч гривень для продовження робіт з реконструкції блоку ємностей очисних споруд у м. Ічня.

Після завершення коригування проєктно-кошторисної документації, отримання експертного висновку та остаточного визначення вартості робіт буде розглянуто питання додаткового виділення коштів на їх продовження. Окрім того, наразі вивчається питання співфінансування з інших джерел, в тому числі з міського бюджету Ічні.

Департамент екології та природних ресурсів

 Чернігівської облдержадміністрації

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button